Even kennis maken…

Toen ik zestien jaar was werkte ik fulltime in een slagerij, ik vond het super interessant. Ik wilde alles weten over de producten, het bedrijf en de klanten. Ik volgde de deeltijd vakopleiding tot slager, vijf dagen werken en één dag in de week naar school. Ik werd echt verliefd op het vak. Na vijf jaar van lange dagen maar met veel plezier gewerkt te hebben hield dit avontuur plotseling op. Ik werd ziek, ernstig ziek.

Eerst alleen diarree, toen tien tot vijftien keer per dag naar het toilet en bloed bij m’n ontlasting. Op een gegeven moment kon ik haast niets meer eten en toen ik ook niets meer kon drinken bracht mijn opa me naar het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Een ziekenhuisopname van tweeënnegentig dagen volgde. Colitis Ulcerosa, een chronische darmontsteking vertelde de artsen me. Een jarenlange revalidatie volgde. Mijn leven van hard werken, veel feesten en sporten, het was allemaal voorbij. Ik werd 100% afgekeurd, ik kon letterlijk nog geen halve dag in de week werken. Ik probeerde alles om beter te worden en gaande weg merkte ik dat mijn lichaam reageerde op het soort voedsel dat ik at. Na jaren experimenteren heb ik mijn voeding zo uit weten te balanceren dat ik zelfs met die chronische darmontsteking weer kon sporten en werken maar het aller belangrijkste, ik kon weer mee doen met de maatschappij. Je kunt dus wel stellen dat ik veel heb te danken aan mijn gezonde voedingspatroon. Eigenlijk kon ik dan ook niet anders dan hier mijn vak van maken. Want als gezond eten zoveel voor een ziek lichaam kan doen, kun je nagaan hoeveel er valt te bereiken voor iemand met een gezond lichaam!

De kennis en ervaring die ik heb opgedaan tijdens mijn lange revalidatie heb ik inmiddels aangevuld met de praktische handvatten uit de opleiding Gewichtsconsulent waarmee ik in 2011 ben gestart. In 2013 heb ik mijn praktijk geopend, Mijn doel: zo veel mogelijk mensen te laten ervaren hoe belangrijk voeding is, voor onze gezondheid. Ik blijf mijn kennis en vaardigheden natuurlijk aanvullen en uitbreiden door opleidingen, cursussen en trainingen te volgen. En over nieuwe vaardigheden gesproken, inmiddels ben ik ook Hormoonfactor trainer, de kennis en vaardigheden die ik tijdens die opleiding heb geleerd zijn ontzettend waardevol om resultaat gericht te coachen. Dat sluit perfect aan bij mijn persoonlijke filosofie, ik geloof niet in tijd en middelen verspillende en hoofdbrekende theoretische methodieken.

Als er iets is wat ik wel geleerd heb tijdens de eerste jaren dat ik mijn voedingscoaching praktijk run, is het wel dat rendement beloond wordt. Tijd is schaars en kost geld, zeker in het bedrijfsleven, pas ik mijn trainingen daar op aan. De ontbijtsessie biedt daarom praktische handvatten gepresenteerd in duidelijke taal.

Voeding is mijn passie, dat mag inmiddels duidelijk zijn. Hopelijk inspireert mijn passie ook uw team om bewust te worden van de invloed die onze dagelijkse voeding heeft op onze gezondheid.

 

Met gezonde groet,

Marlo Wagner

Wat deelnemers zeggen…

over de ontbijtsessies van voedingscoach Marlo Wagner

“Beste allemaal, vandaag ben ik bij de Ontbijtsessie in Eindhoven geweest. In het gezellige eetcafe de Verlenging van het PSV stadion werden we ontvangen en welkom geheten met koffie en thee. Na een heerlijk ontbijt gaf Voedingscoach Marlo Wagner een presentatie over gezonde voeding. Dat was voor vele heel verrassend. Een lekker gebakken eitje en roomboter op je (bruin)brood is heel gezond, en als je er dan ook nog verse producten zoals tomaat, sla en avocado bij doet heb je een perfecte start van je dag. Het was een nuttige en gezellige bijeenkomst, waar veel informatie gegeven werd over voeding en gezondheid. PostNL bedankt voor dit initiatief. Wie er niet bij was heeft echt iets gemist.”
Koos van Heertum, PostNL
“Het was inderdaad leuk en nuttig! Ik ben één van de postbezorgers die aanwezig waren bij de presentatie/ontbijt en de collega’s en ik vonden het geweldig en gezellig ook. Succes met uw volgende presentaties en alles, goed bezig met mensen helpen door eigen ervaring, vinden wij leuk!!”
Ankh Morpork, PostNL
“Geweldig om te zien dat men er echt mee aan de slag gaat! De zelfde dag nog gingen er verschillende whatsapp berichtjes rond in de team-App, waarin deelnemers de inhoud van hun ‘nieuwe boodschappenmandje’ met elkaar deelden”
Gerard, PostNL